fbpx

CFMOTO CFORCE 1000 OVERLAND REVIEW

CFMOTO, Overland verzija CFORCE 1000, brzo upada u oči svojim avanturističkim stilom napravljenim za suočavanje s najgorim terenima. Sa svojim kompletnim setom dodatne opreme i najboljim komponentama ovog renomiranog proizvođača, ovaj ATV nas tjera da vjerujemo u impresivne performanse i budemo snažan protivnik drugim velikim proizvođačima.

CFMOTO CFORCE Overland Copy
CFMOTO CFORCE Overland Copy

Prije svega moramo spomenuti uspješan izgled Overlanda koji najavljuje svoju avanturističku stranu, spreman za svaku situaciju. Nadalje, nudi masivan prtljažnik straga, pa čak i mogućnost dodavanja drugog u zamjenu za suvozačevo sjedalo. Tako dobivamo skladišni prostor veći od 100 L. Više nego dovoljno da sa sobom ponesete sve što vam je potrebno na duge vožnje.

Osim toga, naplatci u stilu beadlock standardna su oprema na vozilu. Da, dobivate dodir plave koja krasi kotač, ali prije svega imate prsten za držanje gume.
Da pojasnimo. Ovaj prsten pomaže pričvrstiti gumu na naplatku i spriječiti njeno klizanje. Razlog je jednostavan: kada se želite voziti i prelaziti složene dionice ispunjene kamenjem, dobro je smanjiti pritisak u gumama. To će povećati deformaciju gume, što će pospješiti kontaktnu površinu gume sa stijenom. Konačni cilj je imati maksimalnu vuču. Međutim, manje zraka u gumama dovest će do opasnosti od ljuštenja gume s naplatka, što nastojimo izbjeći pod svaku cijenu. Beadlock nudi najbolje za maksimalno prianjanje bez rizika od odvajanja gume od naplatka. Bočna stijenka gume zaglavljena je između naplatka i prstena. Ostala dodatna oprema jednako je u skladu s težnjama ovog modela. Obratite pažnju na vrlo robustan prednji i stražnji odbojnik kako bi pružili veću zaštitu u opasnim situacijama. Osim toga, dodane su aluminijske zaštitne klizne ploče kako bi se ograničilo lomljenje.

CFMOTO CFORCE Overland Copy
CFMOTO CFORCE Overland Copy

Unaprijed primjećujemo još više dodataka specifičnih za ovu verziju. Dakle, uljučeno je nisko vjetrobransko staklo koje nudi dovoljnu zaštitu od vjetra uz potpunu vidljivost. Rukohvati su savršeno integrirani kako bi pružili povećanu udobnost uz zadržavanje stila. Također, na branik su dodani pomoćni LED reflektori za poboljšano noćno iskustvo. Ovom mnoštvu opreme dodana je i standardna oprema koju poznajemo iz CFMOTO-a, kao što su žmigavci, sirena, retrovizori, kuka za prikolicu i vitlo .
Uz svu ovu opremu, svakako dobivate terensko vozilo koje će se nositi s najzahtjevnijim ekspedicijama i biti spremno za svaku situaciju na koju naiđete na svom putovanju.
Kako bi pokrenuo ovu zvijer, proizvođač ju je opremio V-2 motorom od 963 ccm koji razvija snagu od 79 konjskih snaga i izdašan okretni moment od 60 lb-ft. Nadalje, svi su upareni s CVTech-IBC kontinuiranim mjenjačem. Kombinacija nudi živahne performanse, pružajući pravo ubrzanje, kao i živahno podizanje. Stoga je ovaj motor idealno prikladan za mnoge namjene koje se mogu očekivati ​​od Overlanda.

Za učinkovit prijenos te snage na tlo, sustav odabira pogonskih kotača nalazi se na upravljaču. Može se brzo prebaciti sa sportskog 2WD načina na pogon na 4 kotača i način rada zaključanog diferencijala. Potonji je vrlo učinkovit u stjenovitim dijelovima koji su teško dostupni.

CFMOTO CFORCE Overland Copy
CFMOTO CFORCE Overland Copy

Predopterećenje, kompresija i odskok podesivi plinski amortizeri su standardni na ovom vozilu. Stoga možemo relativno brzo modulirati ovjes prema našim željama i terenu s kojim ćemo se suočiti. Osim toga, geometrija stražnjeg ovjesa s zakretnim krakovima donosi višu razinu udobnosti dok vozilo održava ravno.

Nakon vožnje vozilom nekoliko kilometara, primjetiti ćete da ovjes nudi veću fleksibilnost, a time i veću ukupnu udobnost na Overlandu. Unatoč tome, nije izgubio sposobnost skretanja u zavojima pri većim brzinama zbog premekanog ovjesa, što prečesto viđamo na tržištu. Pravi kompromis između udobnosti i performansi. Bravo, CFMOTO.

CFMOTO CFORCE Overland Copy
CFMOTO CFORCE Overland Copy

Pokazalo se da je servo upravo dovoljan da ograniči napor i umor. Međutim, pri većim brzinama ne osjećate nikakvo plutanje. Preciznost vožnje je izvrsna, informacije koje se vraćaju vozaču su savršene, a sve je odrađeno učinkovito bez naprezanja ramena tijekom dugih vožnji.

Snaga motora je više nego dovoljna za rješavanje bilo koje situacije. Iako postoji prilično impresivna konjica, konjska snaga dolazi glatko i postupno.

CFMOTO CFORCE Overland Copy
CFMOTO CFORCE Overland Copy

Što se tiče ovjesa, inženjeri obavili izvrstan posao kalibracije uzimajući u obzir aspekt udobnosti, performanse u zavojima i reakcije bez obzira na teren ili prepreke. Kao rezultat, na kraju dobivamo udobnost vožnje vrijednu spomena za svestranu upotrebu. Bez narušavanja performansi, dobra je fleksibilnost kada se krećemo prema agresivnijoj vožnji s brzim i uzastopnim zavojima. A s ovom fleksibilnošću, održavamo izvrsnu vuču na tehničkim dionicama kroz ogromne stijene ili panjeve, na primjer. Zapravo, gume CST Clincher, ekskluzivne za ovaj model, dobro grizu na pješčanim stazama, visokoj travi i stjenovitim dijelovima.

Osim toga, udobnost na ovom vozilu je vrlo dobra uz dovoljno mekano sjedalo, a nisko vjetrobransko staklo pruža odgovarajuću zaštitu od vjetra i za ruke. I prije svega, nije glomazan za izvrsnu preglednost.

CFMOTO CFORCE Overland Copy
CFMOTO CFORCE Overland Copy

Prtljažnik, koji zamjenjuje suvozačevo sjedalo, dolazi sa savršenim podstavljenim naslonom i nudi dodatnu potporu za leđa.

S ovim atv-om dobivate snažan motor, dobro kalibrirane ovjese i vrhunsku opremu. Sve je u skladu s pozivom četverocikla koji je spreman progutati kilometre staza i za sve vrste terena koje želite prijeći. Bravo, CFMOTO!

CFMOTO CFORCE Overland
CFMOTO CFORCE Overland
Košarica proizvoda
Scroll to Top